21.2 C
Galați
miercuri, 28 iulie, 2021

“Green Planet” 2017: Astronomii bârlădeni, premiați în Rusia

Toate cele șase lucrări înscrise de membrii Asociației Astronomice „Sirius” Bârlad la Concursul Internațional „Green Planet” 2017, din Rusia, au obținut titluri de Laureat.

Ediția din acest an a Concursului Internațional „Green Planet”, inițiat de organizația cu același nume din Federația Rusă, și-a desemnat câștigătorii. Competiția este interdisciplinară, elevii putând participa la materii precum ecologie, astronomie, fizică, biologie, chimie, literatură și meșteșuguri. A cuprins șase secțiuni: „Natura – un dar neprețuit”, „Diversitatea vechilor tradiții”, „Planeta Verde văzută prin ochii copiilor”, „Prezent și tradiție”, „Natura. Cultură. Ecologie” și „Eco-obiectiv”.

Membrii Asociației Astronomice „Sirius” (AAS) Bârlad – Club UNESCO au participat cu șase lucrări și au obținut tot atâtea titluri. Concurenți au fost patru elevi care învață la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și de doi de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”. De la „Eminescu” au fost premiate Mihaela Ginghină (clasa a IX-a), Elena Ginghină (clasa a IX-a), Andreea Țonea (clasa a XII-a) și Luiza-Alexandra Pană (clasa a XI-a). Primele trei frecventează Clubul Copiilor „Spiru Haret, în timp ce a patra este înscrisă la Cercul de meșteșuguri „Să redăm tradiția!”. De la Pedagogic au fost premiate Elena Maria Cordun (clasa a XI-a) și Liliana Stoica (clasa a XI-a), ambele înscrise la Cercul de meșteșuguri „Să redăm tradiția!”. Participanții bârlădeni au fost îndrumați de profesorii Adrian Dodonete, Iulian Mancaș, Ioan Adam și de meșterul popular Dan Horgan.

De menționat că Forumul „Green Planet”, manifestare care a cuprins înmânarea diplomelor laureaților ediției a XV-a a concursului, vizitarea unor centre de ecologie, obiective culturale și istorice, prezentări ale activității de cercetare și de creație în domeniul ecologiei din centrele organizatoare, expoziții, momente artistice și excursii, a fost organizat în diverse regiuni ale Federației Ruse și dedicat anului ecologiei. La concurs s-au înscris atât copii din Federația Rusă, cât și din Germania, Armenia, Republica Moldova, România, Estonia, Ucraina, Vietnam, Kazahstan, Belarus, Uzbekistan, Grecia etc.

„Ca o recunoaștere a contribuției deosebite a Asociației Astronomice «Sirius»-Club UNESCO, organizatorii au oferit asociației o Diplomă de Excelență. De la prima ediție și până în prezent, membrii AAS și MiniAAS au obținut 98 de titluri de Laureat. Putem afirma că participăm astfel la sărbătoarea comunității internaționale a ecologiștilor – elevi și cadre didactice, o comunitate care a adus contribuții importante la protejarea naturii și a planetei Pământ”, ne-a declarat prof. Ioan Adam, președintele Asociației Astronomice „Sirius” Bârlad.

Concursul Internațional „Green Planet” este realizat în cadrul programului „Dialogul culturilor”, susținut de instituții și organizații sociale, științifice și culturale.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/green-planet-2017-astronomii-barladeni-premiati-rusia/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,108FaniÎmi place
231CititoriConectați-vă

Vaslui Plus