Comunicat de presă – ITPF Iaşi

0
Loading...

2019-10-09 15:52:18

La volan, fără permis de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi efectuează cercetări cu privire la un bărbat depistat în trafic, la volan, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În data de 08 octombrie 2019, în jurul orei 13.50, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi-I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe o arteră din municipiul Galaţi, un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în România, condus de A.G., cu dublă cetăţenie (română şi R. Moldova), în vârstă de 28 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului, persoana în cauză nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că tânărul nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce autovehicule.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Depistat la volan, cu permis de conducere necorespunzător

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a fost depistat conducând un ansamblu rutier, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea acest drept.

În data de 08 octombrie 2019, în jurul orei 15.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetăţeanul român, C.V., în vârstă de 24 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz, înmatriculat în Marea Britanie, şi o remorcă, înmatriculată în România.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria “E”, necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Galaţi

Subinspector de poliţie CARP MĂDĂLINA

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi

Comisar de poliţie LAZĂR DENIS MIHAELA

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2019/10/09/comunicat-de-presa-itpf-iasi–382636

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here