Interlopul care i-a ridiculizat pe poliţişti fugind din arest pe geamul de la baie. Ce decizie au luat magistraţii în cazul său

0
Loading...

9 octombrie 2019, 13:30

Un bărbat de 38 de ani a reuşit o evadare greu de prevăzut chiar şi pentru poliţişti, fugind pe un ochi de geam de la baie după ce a aflat că urmează să fie reţinut pentru a fi extrădat în Austria, unde este suspectat de comiterea mai multor fapte penale.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Stănică Busuioc, un interlop de 38 de ani, din Galaţi, la un an, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare pentru evadare. Dacă nu comite alte fapte în închisoare şi iese la muncă, în mai puţin de cinci luni acesta va fi pus din nou în libertate. Atunci va fi pusă din nou în discuţie cererea de extrădare a autorităţilor austriece, care îl suspectează de comiterea mai multor infracţiuni.

Individul a fost protagonistul unui incident care a avut chiar în sediul IPJ Galaţi pe 10 ianuarie 2019, când a dispărut chiar de sub nasul poliţiştilor. Pe numele acestuia exista un mandat de arestare emis în noiembrie 2018 pentru furturi în serie din autoturisme şi bancomate comise în Austria, iar la începutul lui 2019 fusese chemat la Poliţie pentru a fi anunţat că urmează să fie reţinut pentru 24 de ore.

Când a auzit acest lucru, tânărul a pretins că i s-a făcut rău şi a cerut să meargă la toaletă. Odată ajuns acolo, a profitat de neatenţia poliţiştilor şi a fugit pe geam. A fost prins după o zi în judeţul Brăila, unde se ascundea la un cunoscut.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi a finalizat recent ancheta disciplinară în cazul poliţiştilor de la Biroul Urmăriri care l-au scăpat de sub pază pe Stănică Busuioc. Comisia de disciplină a concluzionat că fapta nu este atât de gravă, mai ales că suspectul a fost prins la doar o zi după evadare, aplicându-le celor doi poliţişti sancţiunea mustrării scrise.

Nici procurorii nu au apreciat că poliţiştii care s-au ocupat de acest caz s-ar face vinovaţi de neglijenţă în serviciu, astfel că au clasat dosarul. Evadarea lui Stănică Busuioc avea să fie prima dintr-o serie de trei evadări din arestul IPJ Galaţi care au avut loc în 2019.

Pe 5 aprilie 2019, un alt suspect de comiterea unei infracţiuni a fugit din sediul Poliţiei. O patrulă din cadrul secţiei 3 Poliţie Galaţi a surprins în flagrant un tânăr care sustrăgea bunuri dintr-un autoturism aflat într-o parcare din cartierul Micro 20.

La vederea poliţiştilor, acesta a fugit şi, fiind urmărit, a fost prins în cartierul Micro 17, încătuşat şi condus la sediul Poliţiei. La scurt timp după ce pe numele tânărului a fost emisă o ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, acesta a evadat din sediul Poliţiei. Poliţiştii gălăţeni au reuşit să îl prindă după aproape trei ore.

O a treia evadare a avut loc în iunie 2019, când un infractor minor a fugit în timp ce agentul care trebuia să îl supravegheze efectua formalităţile de încarcerare. Poliţiştii sunt acum cercetaţi disciplinar, dar şi penal pentru neglijenţă în serviciu.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/galati/interlopulcare-i-a-ridiculizat-politisti-fugind-arest-geamul-baie-decizie-luat-magistratii-cazul-sau-1_5d9db3f8892c0bb0c669b2ac/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here