Este Dumnezeu un șef corporatist care ține să ne facă zile fripte?

0
Loading...

30 ianuarie 2020

Salutăm apariția recentă a numărului 1 pe 2019 al revistei bianuale Martyria de teologie și spiritualitate ortodoxă, sperând că întârzierea nu este cauzată de dificultăți financiare, o maladie letală care a pus capăt existenței multor reviste culturale valoroase în ultimii ani.

Fiecare număr al Martyriei propune în cadrul secțiunii sale teologice o temă abordată din diverse unghiuri: de data aceasta, este vorba despre „Bunătatea lui Dumnezeu”.

Un subiect mai mult decât binevenit, în condițiile în care omul contemporan pare tot mai tentat să își pună nefericirile și angoasele pe seama unui Dumnezeu nedrept, cu alură de șef de corporație, care nu ar avea altă treabă decât să le facă zile fripte angajaților săi.

Concluzia firească a unei astfel de abordări este: de ce să fiu eu bun, dacă Dumnezeu nu este? Și de ce să mai cred în El?

Există o întreagă teologie patristică legată de bunătatea absolută și deplină a lui Dumnezeu, pornind de la cuvintele Mântuitorului: „Nimeni nu este bun decât numai Unul Dumnezeu” (Matei 19, 17).

Învățăturii Sfinților Părinți pe această temă le acordă ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și mentorul proiectului Martyria, o profundă și cuprinzătoare exegeză cu titlul „Bunătatea lui Dumnezeu și omul îmbunătățit”.

În ciuda spațiului restrâns pe care îl avem la dispoziție, nu putem rezista de a reproduce câteva dintre zicerile Sfinților Părinte pe baza cărora erudiditul ierarh își construiește comentariul, pentru a vă ispiti să căutați și să citiți revista:

„Dumnezeu este bun așa cum este în firea focului să încălzească”, spune Clement Alexadrinul, iar Sfântul Grigorie de Nyssa precizează: „Binele prim și propriu, a cărui fire este bunătatea, este și se numește dumnezeirea, fie că aceasta se înțelege sau nu”.

Origen arată: „Atunci când a creat, «la început», tot ce a găsit de bine să creeze și, pentru ființele cugetătoare, nu a avut un alt motiv de a le aduce la existență decât pe Sine Însuși, adică bunătatea Sa”.

4 comentarii

Bhua ha ha !

Dumnezeu insusi a patimit pe cruce ?

Isus ce facea in acest timp , era ocupat cu altceva ?

Bai voi ati citit evangheliile ?

S-o ros…

Dumnezeu lasa liberul arbitru pana si lui Soros, cat si sefilor lui (Rockeffeler, Rotschild si tuturor Gruparilor conduse de Iluminati). Dar si noua, ca si cum ne-ar spune: V-am dat creier, inteligenta, spirit; puneti-le la treaba; Intelepciunea tine de alegerile voastre !

Moraru ionel

Corporatist e ăla cu cornițe care își bagă coada prin toate cotloanele, pentru a băga zâzanie!.

dupa DIR

SCRIS DE DEPARTAMENTUL DE INFORMAȚII ROMÂNIA (DIR) PE SÂMBĂTĂ, 28 OCTOMBRIE 2017.

PUBLICAT ÎN: CONSPIRAȚII ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI, CONSPIRAȚII, ILUMINAȚI, NOUA ORDINE MONDIALĂ, LIBERTATEA DE EXPRIMARE, LIBERTATEA DE EXPRIMARE ÎN ROMÂNIA.

by “Google a încheiat un parteneriat cu o organizație finanțată în mare parte de miliardarul George Soros pentru a „verifica” știri, ceea ce ar putea afecta rezultatele căutărilor online pentru anumite agenții de presă. BUCUREŞTI, 27 oct. Erica Anderson, care lucrează la la Google News Lab ca manager responsabil cu […]

FacebooktwitterredditSalveazălinkedinmailby feather

“Google a încheiat un parteneriat cu o organizație finanțată în mare parte de miliardarul George Soros pentru a „verifica” știri, ceea ce ar putea afecta rezultatele căutărilor online pentru anumite agenții de presă.

BUCUREŞTI, 27 oct. Erica Anderson, care lucrează la la Google News Lab ca manager responsabil cu încheierea de parteneriate, a anunțat joi că Google va colabora cu International Fact-Checking Network (IFCN) (reţea de grupuri şi companii care verifică „ştirile false”) la Institutul Poynter pentru a „verifica” știrile care apar în motorul de căutare, scrie rt.com.”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu

sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Sursa: https://evz.ro/este-dumnezeu-un-sef-corporatist-care-tine-sa-ne-faca-zile-fripte.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here