O HIENĂ AFRICANĂ, atac la o stână din Galați. Situație controversată

0
Loading...

/ 22 mai 2020 / 17:06

Animalul a fost omorât de ciobani. Apariţia animalului ciudat îi miră pe specialişti.

Incidentul s-a produs joi la o stână din nordul judeţului Galaţi. Animalul ciudat a atacat oile de la o stână şi ciobanii au ripostat, omorându-l cu bâtele. Ulterior, cadavrul a fost dus în sat, iar localnicii l-au filmat. Filmarea a ajuns şi la şeful Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, Adrian Alexandru. După ce a analizat imaginile, el a ajuns la concluzia că este vorba despre o hienă, un mascul de mari dimensiuni.

“Este cel mai plauzibil”

“Am primit un filmuleţ cu o hienă capturată la o stână. Acolo a atacat oi, berbeci, ciobanii au ripostat, au omorât-o. Toată lumea a rămas şocată pentru că nu există asemenea animale în zonă. Părerea mea este că un magnat de peste Prut ar avea o grădină zoologică ilegală, este cel mai plauzibil. La noi nu există aşa ceva, am fi aflat şi nu cred că cineva s-ar încumeta să crească o hienă acasă”, a declarat pentru Mediafax directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, Adrian Alexandru.

Alţi specialişti consideră că animalul este un câine bolnav, dar recunosc că filmarea nu este foarte bună.

“Este un câine cu râie, hienele nu vânează decât în haită, nu ar fi putut supravieţui singură. Hiena are altă structură a capului, e un câine. Şi după morfologia corpului e câine, dar filmarea nu ne ajută foarte mult”, a spus directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Mădălin Şerban.

22 mai, 16:51

Sursa: https://www.dcnews.ro/o-hiena-africana-atac-la-o-stana-din-galati_749951.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here