Dacă nu porţi mască la birou, primeşti avertisment de la angajator

0
Loading...

Companiile au luat măsurile necesare pentru protejarea angajaţilor şi a potenţialilor clienţi

Masca a devenit un accesoriu obligatoriu pentru toţi cei care intră într-un spaţiu public închis

Eşti scutit de purtarea măştii doar dacă lucrezi singur într-un birou

Ordinul publicat în Monitorul Oficial te anunţă că fiecare zi petrecută la birou înseamnă şi achiziţia unui accesoriu obligatoriu – masca de protecţie.

O firmă din Judeţul Galaţi ce distribuie utilaje agricole a aplicat măsurile de protecţie necesare pentru protejarea angajaţilor şi a clienţilor. Printre acestea se numără impunerea distanţării sociale, măsurarea temperaturii la intrarea în zona de activitate, amplasarea dispenserelor de dezinfectant în toate încăperile şi montarea de pexiglasuri între birouri. Masca este şi ea obligatorie.

,,Eu i-am obligat pe angajaţi să poarte mască, iar de opus nu s-a opus nimeni. În schimb tot mai găseşti câte unul stânga-dreapta care nu poartă şi trebuie să ai o discuţie cu el. Nu sunt în măsură să amendez vreun angajat, pot maxim să îi dau un avertisment”, susţine Ionuţ Corcoz, referent resurse umane la firma de utilaje agricole.

Clienţii se află printre cei care intră în zona de activitate a angajaţilor, întrucât vorbim de o firmă de utilaje şi piese agricole.

,,Majoritatea clienţilor care vin au mască. Noi am dat directive să nu primim pe nimeni fără mască, nici pe cei care ne aduc utilaje cu tiruri, nici pe clienţii care vin să vizioneze produsele noastre. Însă e un aspect greu de controlat. Uneori e greu să îi convingi să îşi pună masca la gură”, a mai punctat Ionuţ Corcoz.

Unii angajaţi ai acestei companii au lucrat în perioada stării de urgenţă în regim remote, dar de săptămâna trecută au revenit la birou. Cei care sunt scutiţi de purtarea măştii la birou sunt angajaţii care lucrează singuri într-un anumit spaţiu. Dacă nu porţi mască în spaţiile închise amenda conform legii este între 500 şi 2.500 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 14:48

astăzi, 14:41

astăzi, 14:38

astăzi, 13:46

astăzi, 11:44

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/daca-nu-porti-masca-la-birou-primesti-avertisment-de-la-angajator-19176604

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here