Un pacient tratat cu plasmă de la un bolnav vindecat de coronavirus a murit. Bărbatul, primul beneficiar al tratamentului din Galaţi

0
Loading...

Primul pacient din județul Galaţi care a fost tratat cu plasmă de la un bolnav cu coronavirus care s-a vindecat a murit luni, reprezentând cazul 1268 raportat de Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani şi era asistent social la Căminul de Bătrâni „Sfântul Spiridon” din Galaţi, unul dintre cele două aziluri din acest judeţ transformate în focare de coronavirus. Acesta a fost confirmat cu coronavirus pe 29 aprilie. Ulterior, apropiații bărbatului, cât și medicii de la Terapie Intensivă din Spitalul Județean Galați, au demarat o campanie pe rețelele sociale prin care îndemnau bolnavii care s-au vindecat să doneze plasmă.

Gălățeanul a primit plasma hiperiumană, fiind primul din județ care a beneficiat de un asemenea tratament. Bărbatul a fost testat de două ori, iar rezultatele au ieșit negative, însă starea acestuia s-a menținut critică, având sechele pulmonare şi renale.

La finele lunii mai, el a fost testat din nou pozitiv la noul virus, iar decesul a survenit pe 31 mai.

Decesul a fost confirmat luni şi de Grupul de Comunicare Strategică: „Bărbat, 45 ani, judeţ Galaţi. Dată confirmare: 29.04.2020. Dată deces: 31.05.2020. Asistent social Căminul de bătrâni Sf. Spiridon Galaţi. Comorbidităţi: HVB, obezitate, sdr. QT prelungit, steatoza hepatică, sdr. hepatocitoliza”.

Sursa: http://www.romaniatv.net/primul-pacient-din-galati-tratat-cu-plasma-de-la-o-persoana-vindecata-de-coronavirus-a-murit_524075.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here