Peste 150 de oameni, contacţi ai poliţistului confirmat cu COVID-19 de la Penitenciarul Galaţi

0
Loading...

Poliţistul de la Penitenciarul Galaţi, confirmat cu COVID-19, a intrat în contact cu 27 de colegi şi 125 de deţinuţi, arată datele anchetei epidemiologice desfăşurate în instituţie.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), în urma anchetei epidemiologice au fost identificaţi 27 de contacţi în rândul angajaţilor şi 125 de contacţi în rândul deţinuţilor.

Poliţiştii care au intrat în contact cu colegul lor depistat cu COVID-19 au fost scoşi din serviciu şi se află la domiciliu, iar continuarea misiunilor se face cu personal de rezervă.

Deţinuţii care au intrat în contact cu poliţistul bolnav au fost informaţi cu privire la cazul angajatului confirmat pozitiv, fiind monitorizaţi medical, în scop preventiv. Deţinuţii sunt cazaţi în două secţii de deţinere şi nu interacţionează cu cei din celelalte secţii. Nu au fost identificate situaţii de manifestare a simptomatologiei specifice COVID-19, anunţă ANP.

„Administraţia penitenciarului aplică conduita indicată de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi implementează măsurile aferente Planului de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii şi răspândirii infecţiei cu COVID-19 în rândul personalului şi al persoanelor private de libertate (dezinfectare spaţii comune, intensificare triaj epidemiologic, monitorizare medicală, port al echipamentului de protecţie, distanţare de siguranţă, dialog permanent cu structurile competente ale Ministerului Sănătăţii)”, se arată în comunicat.

Poliţistul de la Penitenciarul Galaţi a fost confirmat, miercuri, cu COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 22:26

astăzi, 21:55

astăzi, 16:23

astăzi, 15:32

astăzi, 21:17

astăzi, 20:17

astăzi, 19:40

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/peste-150-de-oameni-contacti-ai-politistului-confirmat-cu-covid-19-de-la-penitenciarul-galati-19374783

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here