Galaţi: 11 cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, diagnosticate cu COVID-19

0
Loading...

astăzi, 08:54

Un număr de 11 cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi au fost infectate cu coronavirus, toate fiind acum spitalizate.

Potrivit reprezentanţilor SJU Galaţi, medicii infectaţi sunt de pe diferite secţii ale unităţii spitaliceşti.

Este vorba despre un medic rezident, opt asistente şi două îngrijitoare care lucrau în secţiile Cardiologie, Urologie, Oncologie şi Unitatea de Primiri Urgenţe.

În funcţie de evoluţia focarului de coronavirus de la Spitalul Judeţean Galaţi, conducerea unităţii şi DSP vor decide zilele viitoare dacă se impune testarea tuturor angajaţilor din spital.

La acest moment se desfăşoară ancheta epidemiologică pentru a fi stabiliţi contacţii celor 11 cadre medicale infectate.

Spitalul Judeţean din Galaţi a fost unitate COVID până la 1 iulie. În ultimele două zile, unitatea a primit pacienţi cu alte probleme medicale, iar bolnavii de COVID-19 au fost internaţi într-un spaţiu amenajat în clădirea ambulatoriului.

Conform ultimei raportări la Galaţi, s-au înregistrat 917 cazuri de infecţie cu noul coronavirus iar 89 de gălăţeni au murit, mulţi dintre ei bătrâni de la cele două două mari focare de boală pe care le a avut judeţul: azilul Sfântul Ilie şi Azilul Sfântul Spiridon, ambele din municipiu.

Sursa: https://www.news.ro/social/galati-11-cadre-medicale-de-la-spitalul-judetean-de-urgenta-diagnosticate-cu-covid-19-1922405403002020070819409978

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here