Incident periculos pe Dunăre. Beat şi arogant, proprietarul unei şalupe a fost la un pas să provoace o tragedie

0
Loading...

6 iulie 2020, 20:00

Şalupa naviga haotic pe fluviu, fără a respecta semnalizarea obligatorie. A fost foarte aproape să izbească în plin o şalupă a Poliţiei de Frontieră, coliziunea fiind evitată în urma unei manevre în extremis a echipajului ambarcaţiunii militare.

Un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi a văzut moartea cu ochii, în weekend, în urma unui incident care stârneşte revoltă. Aflaţi în misiune de patrulare pe Dunăre (în apropiere de mila 80), cu o ambarcaţiune tip Onix 26sd, poliţiştii au evitat în ultima clipă coliziunea cu o şalupă de agrement, foarte puternică, condusă de un bărbat care pilota haotic pe fluviu.

Înainte de incidentul-propriu-zis, poliţiştii observaseră că ambarcaţiunea de agrement naviga fără să respecte normele de pe Dunărea maritimă şi fără lumini de siguranţă, motiv pentru care au încercat să se apropie pentru a cere lămuriri, însă a fost la un pas să fie spulberaţi de cealaltă navă.

La scurt timp după ce coliziunea a fost evitată, lucrătorii de frontieră au urcat la bordul şalupei private, iar primul lucru constatat a fost acela că persoana de la timonă mirosea puternic a alcool. În plus, a avut faţă de oamenii legii o atitudine arogantă, refuzând să se supună procedurile prevăzute de lege pentru astfel de situaţii.

„Colegii noştri au procedat la escortarea ambarcaţiei până la mal. Concomitent au solicitat prezenţa unui echipaj din cadrul Serviciului Rutier Galaţi, în vederea testării cu aparatul de tip Drager, însă conducătorul ambarcaţiunii a refuzat efectuarea testului alcoolscopic. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi, unde a refuzat şi recoltarea de mostre biologice”, a precizat Poliţia de Frontieră.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. De asemenea, numărul de capete de acuzare ar putea creşte pe măsură ce împrejurările în care s-a produs incidentul vor fi elucidate.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/galati/incident-periculos-dunare-beat-arogant-proprietarul-salupe-fost-pas-provoace-tragedie-1_5f034d865163ec4271b469bd/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here