Comunicat de presă – ITPF Iaşi

0
Loading...

2020-08-05 11:05:16

*Autoturism căutat de autorităţile din Marea Britanie, descoperit de poliţiştii de frontieră ieşeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor, un autoturism marca Audi A4, căutat de autorităţile din Marea Britanie în vederea confiscării.

În data de 04 august a.c., în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul executării unei acţiuni specifice, au oprit în trafic, pe raza localităţii Uricani, un autoturism marca Audi A4, condus de cetăţeanul român G.A., în vârstă de 32 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la provenienţa maşinii, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că autoturismul este semnalat ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de către Marea Britanie, din data de 02 august 2019.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat faptul că a cumpărat maşina în cursul anului trecut şi nu avea cunoştinţă despre situaţia juridică a mijlocului de transport.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 55.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi a tuturor persoanelor implicate.

* Ieşean la volan sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism, deşi era într-o stare avansată de ebrietate.

În data de 05 august a.c., în jurul orei 01.40, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari au oprit, pentru control, pe DN 24C, în Staţia auto Pietriş, un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în România.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanei şi au constatat faptul că la volanul mijlocului de transport era cetăţeanul român B.I., în vârstă de 34 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Iaşi.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul S.P.R. Iaşi în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Clinic de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi în vederea recoltării de mostre biologice.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

* Fals de 100 de euro, descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui tânăr din R. Moldova în portmoneul căruia au descoperit o carte de identitate falsă.

În data de 05 august a.c., în jurul orei 00.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, pasager într-un microbuz care circula pe ruta Germania – R. Moldova, cetăţeanul moldovean D.A., în vârstă de 26 de ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, colegul nostru a observat, ascunsă în portmoneul lui D.A., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimată fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat cartea de identitate prin intermediul unui concetăţean, contra sumei de 100 de euro, cu scopul de a o folosi pe teritoriul Germaniei, în vederea găsirii unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

* Depistat la controlul de frontieră cu permis necorespunzător

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier efectuează cercetări cu privire la un bărbat, cu cetăţenie Republica Moldova, care conducea un autovehicul, deşi permisul de conducere deţinut era necorespunzător categoriei din care făcea parte mijlocul de transport respectiv.

În data de 01 iulie a.c., în jurul orei 08.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, la volanul unui autoturism marca Skoda, înmatriculat în Bulgaria, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 36 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere categoria „C”, iar pentru a conduce autovehiculul în cauză este necesară deţinerea unui permis de conducere valabil pentru categoria „B”.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi

Comisar-şef de poliţie LAZĂR DENIS MIHAELA

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Galaţi

Inspector de poliţie CARP MĂDĂLINA

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:

Subcomisar de poliţie MIRICĂ IRINA

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/08/05/comunicat-de-presa-itpf-iasi–551281

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here