Un adolescent de 17 ani, în stare gravă din cauza infecției cu COVID-19

0
Loading...

03 Oct 2020 – 16:17

Al doilea minor din România care a dezvoltat complicații la infecția cu COVID-19 este un adolescent de 17 ani, internat la Spitalul Victor Gomoiu din București.

Acesta se află la Terapie Intensivă deoarece prezintă o inflamație puternică în corp, care i-a atacat aproape toate organele.

La același spital, un alt copil în vârstă de 10 ani, avea aceleași simptome, numite sindromul Kawasaki. Între timp minorul a fost externat.

Alţi doi copii infectați cu noul coronavirus sunt internaţi la ATI. Este vorba despre un bebeluş de 9 luni, care se află la Spitalul din Galaţi, în stare stabilă, şi un băieţel de 6 ani din Ilfov, internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, după ce a fost transferat cu peritonită de la Spitalul Victor Gomoiu.

„A fost operat în urgenţă în sala de operaţie a compartimentului nostru Covid, a rămas pe acel compartiment, este internat împreună cu mama, starea lui este stabilă, se ameliorează de la o zi la alta. În rest sunt 3 suspecţi, în momentul în care sunt pozitivi sunt trimişi către spitalele de boli infecţioase”, a declarat dr. Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.

În ultimele două săptămâni, circa 1500 de copii s-au infectat cu noul coronavirus.

Sursa: https://jurnalul.antena3.ro/stiri/observator/un-adolescent-de-17-ani-in-stare-grava-din-cauza-infectiei-cu-covid-19-857037.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here