Noi restricții în mai multe localități din țară. Ce au decis administrațiile locale

0
Loading...

08 Oct 2020 – 10:53

Creșterea infecțiilor cu COVID-19 determină administrațiile locale să impună noi restricții, în încercarea de a limita răspândirea pandemiei. Măsurile variază de la purtarea obligatorie a măștii de protecție, în anumite zone, și până la închiderea restaurantelor și a jocurilor de noroc.

Prima comună în carantină

Comuna Cuca din județul Galați se află în carantină timp de două săptămâni din cauza faptului că rat de infectare a ajuns la 4,74/1.000 de locuitori.

Sunt permise intrările și ieșirile autovehiculelor pentru transportul de marfă și călători, pe rutele DN 24 D Galați – Bârlad; DJ 255 Rediu – Cuca – intersecție cu DN 24 D; DJ 255 Fârțănești – Cuca – intersecție cu DN 24 D. Pentru aceasta este nevoie de documente care să ateste scopul și destinația.

Pentru activități agricole este necesară o declarație pe proprie răspundere.

Voluntarii care vor distribui alimente, medicamente și alte bunuri au nevoie de adeverințe eliberate de Primăria Cuca.

Localnicii pot să se deplaseze în afara localității dacă lucrează în apărare, ordine publică, securitate națională, în sistemul sanitar, administrație publică , judiciar, servicii de utilitate publică, energetic, agricultură, alimentație publică, alimentare cu apă, comunicații, transporturi și activități cu caracter religios.

Trebuie prezentată legitimația de serviciu sau adeverința de salariat.

În spațiile publice interioare și exterioare trebuie purtată masca de protecție.

La intrările și ieșirile din localitate sunt filtre ale Ministerului Afacerilor Interne.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis obligativitatea purtării măștii de protecție, care să acopere nasul și gura, pe o distanță de 100 de metri în jurul școlilor, începând din data de 9 octombrie. Sunt exceptați de la această măsură copiii cu vârste sub 5 ani.

Totodată, restaurantele, cafenelele, barurile și sălile de jocuri de noroc vor fi deschise până la ora 24.00. Acestea vor trebui să închidă, începând din 12 octombrie, în spațiile interioare din zonele unde infecția cu noul coronavirus este mai mare de 3/1.000 de locuitori, din ultimele două săptămâni. Este permisă prepararea produselor alimentare și a băuturilor care nu se consumă în acele spații.

Activitatea cafenelelor și restaurantelor din hoteluri și pensiuni este permisă doar clienților cazați în spațiile respective, începând cu 12 octombrie, dacă incidența epidemiei depășește 3/1.000 de locuitori. Este permisă prepararea alimentelor și băuturilor pentru acasă.

Sursa: https://jurnalul.antena3.ro/stiri/social/noi-restrictii-in-mai-multe-localitati-din-tara-ce-au-decis-administratiile-locale-857408.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here