Comunicat de presă – Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi

0
Loading...

2020-10-23 11:31:11

A încercat să îşi croiască drum cu lopata pentru a ieşi din zona de carantină

Un bărbat din localitatea Iveşti, domiciliat în zona unde a fost instituită carantina, a fost depistat de jandarmi în timp ce încerca să iasă din zonă printr-o lizieră situată la marginea localităţii. Persoana figura ca fiind infectată cu virusul SARS CoV-2 şi izolată la domiciliu.

Joi, 22 octombrie, la ora 14:50, patrula de jandarmerie aflată în serviciu de asigurare a ordinii publice în comuna Iveşti a observat un autoturism care încerca să iasă din zona carantinată, printr-o lizieră situată la marginea localităţii. În momentul în care a văzut echipajul de jandarmerie, conducătorul autoturismului a părăsit liziera şi a intrat în localitate unde a fost oprit de către jandarmii aflaţi în filtrul instituit pe DN25, strada Blăjerii de Sus.

În autoturism a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 ani, domiciliat în zona carantinată care a declarat că dorea să iasă din localitate pentru a merge la cumpărături, într-un supermarket din Tecuci. Întrebat despre motivul pentru care intenţiona să iasă din localitate, prin zona oprită traficului, acesta a declarat că îi este mai aproape ieşirea în drumul naţional, prin acel loc. Întrucât drumul prin lizieră era blocat cu pământ, jandarmii au observat că acesta a încercat să îşi croiască drum cu ajutorul unei lopeţi.

Deoarece comportamentul bărbatului a dat de înţeles că acesta se află în izolare, jandarmii l-au întrebat dacă are aplicată măsura izolării de domiciliu, iar el a negat şi a spus că nu este bolnav. În momentul în care oamenii legii au verificat lista persoanelor aflate în carantină au observat că bărbatul figurează ca fiind infectat cu virusul SARS CoV-2 şi carantinat la domiciliu.

Persoana în cauză a fost condusă la domiciliul declarat pentru carantină, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. Cercetările sunt continuate de către poliţie.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/10/23/comunicat-de-presa-inspectoratul-de-jandarmi-judetean-galati–596291

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here