Galaţi: Un bărbat infectat cu COVID-19 a încercat să iasă din zona carantinată de la Iveşti printr-o lizieră

0
Loading...

2020-10-23 11:44:54

Un bărbat din localitatea Iveşti, domiciliat în zona unde a fost instituită carantina şi infectat cu COVID-19, s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a fost depistat de jandarmi în timp ce încerca să iasă din zonă printr-o lizieră situată la marginea localităţii, informează, vineri, Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului (IJJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, o patrulă de jandarmerie aflată în serviciu de asigurare a ordinii publice în comuna Iveşti a observat un autoturism care încerca să iasă din zona carantinată, printr-o lizieră situată la marginea localităţii.

În momentul în care a văzut patrula, conducătorul autoturismului a părăsit liziera şi a intrat în localitate, unde a fost oprit de către jandarmii aflaţi în filtrul instituit pe DN25, strada Blăjerii de Sus.

În autoturism a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 ani, domiciliat în zona carantinată, care a declarat că dorea să iasă din localitate pentru a merge la cumpărături într-un supermarket din Tecuci.

Întrebat despre motivul pentru care intenţiona să iasă din localitate, prin zona oprită traficului, acesta a declarat că îi este mai aproape ieşirea în drumul naţional, prin acel loc. Întrucât drumul prin lizieră era blocat cu pământ, jandarmii au observat că acesta a încercat să îşi facă loc cu ajutorul unei lopeţi.

Deoarece comportamentul bărbatului a dat de înţeles că acesta se află în izolare, jandarmii l-au întrebat dacă are aplicată măsura izolării la domiciliu, dar el a negat şi a spus că nu este bolnav. În momentul în care oamenii legii au verificat lista persoanelor aflate în carantină au descoperit că bărbatul figurează ca fiind infectat cu virusul SARS CoV-2 şi carantinat la domiciliu.

Persoana în cauză a fost condusă la domiciliul declarat pentru carantină, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cercetările sunt continuate de către poliţie. AGERPRES/(AS – autor: Dan Paic, editor: Oana Popescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: https://www.agerpres.ro/justitie/2020/10/23/galati-un-barbat-infectat-cu-covid-19-a-incercat-sa-iasa-din-zona-carantinata-de-la-ivesti-printr-o-liziera–596312

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here