Galaţi: Un bărbat infectat cu SARS CoV-2 şi izolat la domiciliu, prins de jandarmi când încerca să iasă dintr-o localitate aflată în carantină

0
Loading...

astăzi, 13:04

Un bărbat infectat cu SARS CoV-2, care era izolat la domiciliu, a fost prins de jandarmii gălăţeni când încercat să iasă dintr-o localitate aflată în carantină din cauza numărului ridicat de cazuri de Covid-19. El a vrut să părăsească zona respectivă printr-o lizieră de la marginea localităţii, motivând că dorea să meargă la cumpărături.

otrivit unui comunicat al Jandarmeriei Galaţi, joi, patrula de jandarmerie aflată în serviciu de asigurare a ordinii publice în comuna Iveşti a observat un autoturism care încerca să iasă din zona carantinată, printr-o lizieră situată la marginea localităţii. În momentul în care a văzut echipajul de jandarmerie, conducătorul autoturismului a părăsit liziera şi a intrat în localitate unde a fost oprit de către jandarmii aflaţi în filtrul instituit pe DN25, strada Blăjerii de Sus.

“În autoturism a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 ani, domiciliat în zona carantinată care a declarat că dorea să iasă din localitate pentru a merge la cumpărături, într-un supermarket din Tecuci. Întrebat despre motivul pentru care intenţiona să iasă din localitate, prin zona oprită traficului, acesta a declarat că îi este mai aproape ieşirea în drumul naţional, prin acel loc. Întrucât drumul prin lizieră era blocat cu pământ, jandarmii au observat că acesta a încercat să îşi croiască drum cu ajutorul unei lopeţi”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Galaţi.

Bărbatul le-a spus spus jandarmilor că nu este obligat să fie izolat la domiciliu, dar oamenii legii au verificat şi au constatat că acesta este infectat cu SARS CoV-2 şi nu avea voie să plece de acasă.

“Deoarece comportamentul bărbatului a dat de înţeles că acesta se află în izolare, jandarmii l-au întrebat dacă are aplicată măsura izolării de domiciliu, iar el a negat şi a spus că nu este bolnav. În momentul în care oamenii legii au verificat lista persoanelor aflate în carantină au observat că bărbatul figurează ca fiind infectat cu virusul SARS CoV-2 şi carantinat la domiciliu”, a precizat sursa citată.

Bărbatul a fost dus la domiciliul declarat pentru carantină, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, cercetările fiind continuate de către poliţie.

Sursa: https://www.news.ro/social/galati-un-barbat-infectat-cu-sars-cov-2-si-izolat-la-domiciliu-prins-de-jandarmi-cand-incerca-sa-iasa-dintr-o-localitate-aflata-in-carantina-1922400423212020101319562120

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here