2.9 C
Galați
joi, 25 februarie, 2021

Proteste la Galați, după ce impozitul pentru autoturisme s-a majorat cu 50%

17 Ian 2021 – 16:29

Zeci de gălățeni protestează duminică în fața Primăriei, după ce impozitul pentru autoturisme s-a majorat cu 50%. Ei solicită revenirea la valoarea impozitului de anul trecut și îi cer primarului orașului să demisioneze. Ca să nu plătească impozitul majorat, unii au decis să-și radieze mașinile.

Aproximativ o sută de gălățeni s-au adunat în fața Primăriei pentru a protesta față de majorarea cu 50% a impozitului pentru autovehicule. Protestarii spun că impozitul a crescut nejustificat de mult și le cer autorităților locale să renunțe la majorare. Unii îi cer primarului să demisioneze, iar traficul auto pe strada care trece prin fața Primăriei a fost blocat de polițiști.

Printre protestatari sunt și persoane care susțin că au găsit soluțiae ca să nu plătească impozitul Primăriei Galați: își radiază autovehiculele și le înscriu în alte orașe sau comune.

„Ar trebui să plătesc undeva la patru mii de lei. Mașina e radiată deja, nu o să-i plătesc nimic. O să o mut pe alt oraș, alt sat, eventual în altă țară. Cel puțin o sută de persoane știu eu (n.r. care își radiază mașinile). Mergeți la firmele de înmatriculare și vedeți câte certificale scot pe zi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, unul dintre protestatari.

Impozitul auto a fost majorat cu 50% de Consiliul Local Galați. Decizia a fost luată la sfârșitul anului trecut, dar procedura a fost contestată de grupul de consilieri locali din opoziție.

Sursa: https://jurnalul.antena3.ro/stiri/observator/proteste-la-galati-dupa-ce-impozitul-pentru-autoturisme-s-a-majorat-cu-50-864628.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,108FaniÎmi place
231CititoriConectați-vă

Vaslui Plus