14.2 C
Galați
duminică, 19 septembrie, 2021

Cea mai mare navă militară construită în România va fi livrată Olandei

La Şantierul Naval Damen din Galaţi se construiește cea mai mare navă militară realizată în întreaga istorie navală a României.

Şantierul Naval Damen din Galaţi lucrează la cea mai mare navă militară care a fost construită în întreaga istorie navală a României.

Vaporul la care se lucrează acum este nava de Suport Logistic (Combat Support Ship, CSS) „Den Helder”, care este destinată Forţelor Navale Regale olandeze.

În acest context, la data de 2 iunie 2021, la șantierul din Galaţi a avut loc ceremonia de punere a chilei pentru viitoarea navă olandeză. Ceremonia de punere a chilei a fost oficiată de directorul Organizaţiei pentru Echipamente Militare, viceamiralul Arie Jan de Waard, alături de viceamiralul Rob Kramer, comandantul Forţelor Navale Regale olandeze.

Nava va avea circa 180 de metri lungime, va avea un echipaj standard compus din 75 de membri şi va putea găzdui la bord ȋncă 85 de persoane. Pe lângă spaţiul pentru combustibil şi muniţie destinate aprovizionării altor nave, nava dispune de spaţii suficiente pentru mai multe elicoptere şi pentru 20 de containere.

Construcția navei se va finaliza ȋn anul 2023.

Sursa: https://romanialibera.ro/economie/cea-mai-mare-nava-militara-construita-in-romania-va-fi-livrata-olandei-841402

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,108FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă

Vaslui Plus