16.2 C
Galați
sâmbătă, 18 septembrie, 2021

Un primar din Galați făcea „haiducii” pe bani publici cu rudele. Cum va răspunde

Un primar din județul Galați a fost trimis în judecată pentru că a semnat contracte de deszăpezire cu firma rudelor sale. Totodată, el este acuzat că a angajat-o pe nepoata sa în funcția de consilier al primăriei comunale.

Potrivit Biroului de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, primarul comunei Buciumeni a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 2013-2015, inculpatul, în calitate de primar al comunei Buciumeni, a încheiat trei contracte de deszăpezire cu o întreprindere individuală reprezentată de soţul nepoatei sale. Firma a câștigat suma de 95.157 de lei, au aflat procurorii.

De asemenea, în cursul anului 2016, primarul a semnat mai multe documente, urmare cărora nepoata acestuia a fost angajată în funcţia de consilier la Primăria Buciumeni. Ulterior, nepoata a fost promovată pe o funcţie superioară.

Dosarul primarului din Buciumeni a fost trimis Judecătoriei Tecuci.

Sursa: https://romanialibera.ro/actualitate/un-primar-din-galati-facea-haiducii-pe-bani-publici-cu-rudele-cum-va-raspunde-843320

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,108FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă

Vaslui Plus