14.2 C
Galați
sâmbătă, 18 septembrie, 2021

Incident aviatic în România. Bucăţi desprinse dintr-un avion F-16 aflat în zbor de antrenament

Un incident aviatic mai puţin obişnuit a avut loc marţi, în zona poligonului Mălina, din judeţul Galaţi.

În timpul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei.

Incident aviatic în România. Un avion F-16 s-a dezmembrat în zbor

Pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Aviaţie Vânătoare a Forţelor Aeriene Române a raportat un incident de zbor survenit în timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol în zona poligonului Mălina, din judeţul Galaţi.

„Incidentul nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane şi nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol. Din primele informaţii raportate de pilot, în momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon” , anunţă MApN.

Conform procedurilor standard în aceste situaţii, pilotul aeronavei a raportat situaţia de urgenţă şi a aterizat în siguranţă pe aerodromul de bază.

O comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene analizează cauzele producerii evenimentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 12:17

astăzi, 11:55

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/incident-aviatic-in-romania-bucati-desprinse-dintr-un-avion-f-16-aflat-in-zbor-de-antrenament-20186587

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,108FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă

Vaslui Plus