12.9 C
Galați
marți, 26 octombrie, 2021

Şoferii societăţii de transport public din Galaţi ies în stradă. Ei reclamă explozia preţurilor la carburanţi şi managementul defectuos

15 septembrie 2021, 09:05

Şoferii societăţii de transport public din Galaţi spun că nemulţumiţi de „situaţia economică financiară dezastruoasă” în care se află SC Transurb şi consideră că de vină sunt managerii şi explozia preţurilor la carburanţi şi energie. Sindicaliştii vor ieşi joi în stradă.

Potrivit acestora, în primele şapte luni ale anului 2021 societatea de transport a înregistrat pierderi de peste 5 milioane de lei. În aceste condiţii, până la finalul anului, societatea nu va mai putea desfăşura activitatea de transport în oraşul Galaţi.

„Considerăm că această situaţia a fost generată, pe de o parte de subfinanţarea societăţii de către autorităţile locale, prin decontarea unui preţ pe kilometru sub cel real, iar pe de altă parte, de unele nereguli petrecute în managementul societăţii în ultimii ani. Numărul de autobuze insuficient, aprovizionarea cu piese de schimb deficitară, depăşiri substanţiale la consumul de carburant fără o justificare clară, salariaţi fără valoare profesională în posturile cheie, decontări fictive în urma unor controale”, susţin

reprezentanţii Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb Galaţi.

Şoferi mai reclamă explozia preţurilor la carburanţi şi energie, dar şi faptul că salariile nu au fost majorate cu rata inflaţiei.

La toate acestea se adaugă explozia preţurilor la energie, gaze, carburanţi, alimente etc şi viitorul incert pe care îl simt salariaţii, în timp ce salariile tarifare ale acestora trebuiau indexate cu rata inflaţiei aferentă anului 2020, încă din luna ianuarie, clauză contractuală pentru care s-au făcut …doar promisiuni!”, au anunţat reprezentanţii Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb Galaţi prin intermediul unui comunicat de presă.

Prin urmare, sindicaliştii au decis să organizeze o acţiune de protest joi, 16 septembrie, între 10.30 şi 11.30, pe platoul din faţa Prefecturii Galaţi.

Vă recomandăm şi:

Sursa: http://adevarul.ro/locale/galati/Soferii-societatii-transport-public-galati-ies-strada-reclama-explozia-preturilor-carburanti-managementul-defectuos-1_6141887e5163ec42713ededa/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,108FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
10CititoriConectați-vă

Vaslui Plus