15.6 C
Galați
30 aprilie, 2024

Aproape toţi elevii din judeţul Galaţi vor fi transportaţi la şcoală cu microbuze hibrid

Aproape toţi elevii din judeţul Galaţi vor fi transportaţi la şcoală cu microbuze hibrid.

Autorităţile judeţene au demarat încă de anul trecut un proiect care vizează dotarea tututor localităţilor cu cel puţin un microbuz nepoluant.

Contractul pentru un lot de 30 de maşini a fost semnat vineri.

Cel mai recent contract de finanţare pentru achiziţionarea a 30 de microbuze hibrid pentru transportul elevilor la şcoală a fost semnat vineri. Microbuzele vor fi cumpărate de Consiliul Judeţean Galaţi, cu fonduri de la Administraţia Fondului de Mediu.

De asemenea, 29 de microbuze şcolare electrice, cu fonduri prin PNRR, sunt în procedură de licitaţie. Alte trei localităţi gălăţene au primit fonduri de la Ministerul Dezvoltării tot pentru achiziţionarea de microbuze moderne. În total, sunt achiziţionate 62 de microbuze şcolare, în cadrul unei investiţii de aproximativ 14 milioane de euro.

„Transport verde la cele mai bune standarde pentru binele elevilor. Asta ne-am propus în urmă cu multe luni, când am demarat aceste ample proiecte de dotare a localităţilor din judeţ cu cel puţin un microbuz şcolar hibrid sau electric, cu excepţia a cinci UAT-uri care şi-au achiziţionat deja microbuze şcolare. Am atras fonduri europene şi de la bugetul de stat, maximul permis de programele de finanţare, am alocat şi 11 milioane de lei din bugetul propriu, astfel încât, la final, toate localităţile să aibă microbuze şcolare moderne. În plus, pe lângă confortul şi siguranţa elevilor, şi aerul va fi un pic mai curat, ceea ce înseamnă un nou pas către un mediu mai puţin poluat”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi pe Facebook.

La finalul programului toate localităţile din judeţul Galaţi vor avea vehicule noi pentru transportul elevilor. Fiecare microbuz are 16 locuri, din care unul este destinat persoanelor cu dizabilităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/aproape-toti-elevii-din-judetul-galati-vor-fi-transportati-la-scoala-cu-microbuze-hibrid-22325776

Ultimă oră

Același autor