15.3 C
Galați
28 aprilie, 2024

CONFERINŢA NEWS.RO – Alex Milcev, Chair of the AmCham Tax Committee: Este posibil să mai apară şi alte restricţii în privinţa microîntreprinderilor. Sunt două îngrijorări diametral opuse în mediul de afaceri

astăzi, 14:10

Alex Milcev, Chair of the AmCham Tax Committee, afirmă că îngrijorările mediului de afaceri sunt diferite şi chiar opuse, în funcţie de dimensiunea afacerilor. În timp ce micii antreprenori se tem că măsurile luate în ultima vreme le-ar putea face rău dacă continuă în actualul trend, marile companii cred că măsurile fiscale luate în privinţa microîntreprinderilor până acum trebuie să continue.

Alex Milcev a afirmat, joi, în cadrul conferinţei „Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pe 2024” organizată joi de News.ro că au existat, de-a lungul timpului, mai multe „idei legate de restricţionarea” folosirii microîntreprinderilor, doar unele evoluând de la stadiul de proiect la cel de act normativ. Conform acestuia, sunt păreri care susţin „limitarea microîntreprinderilor acolo unde le-a fost menirea de la început, în urmă cu două decenii, când au fost înfiinţate şi anume a facilita antreprenoriatul român de mică dimensiune”.

„Există o aşteptare că plafonul chiar şi actual de 500.000 de euro, posibil să fie redus, sau probabil să fie redus şi să mai apară şi alte restricţii în acest sens. Aici, vorbind cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, şi companii mici, şi mijlocii şi mari, aş putea să spun că am auzit două tipuri de îngrijorare într-un fel diametral opuse: micii antreprenori sunt îngrijoraţi că măsurile, mergând şi mai departe, o să-i dezavantajeze, o să creeze anumite limitări pentru activitatea lor şi poate să conducă la pierdere de locuri de muncă şamd. Este un tip de îngrijorare. Celălalt tip de îngrijorare, de spectrul opus, companii mari consideră că poate aceste măsuri de până acum nu sunt suficiente şi trebuie să meargă şi mai departe”, a afirmat Alex Milcev.

Acesta mai spune că „nu e niciun secret pentru profesioniştii în domeniu că microîntreprinderile au fost şi abuzate”.

Evenimentul „Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pe 2024”, aflat la a doua ediţie, este organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Parteneri sunt

Sursa: https://www.news.ro/economic/conferinta-news-alex-milcev-chair-of-the-amcham-tax-committee-posibil-apara-restrictii-privinta-microintreprinderilor-doua-ingrijorari-diametral-opuse-mediul-afaceri-1922401007002024031421516327

Ultimă oră

Același autor