19.9 C
Galați
27 aprilie, 2024

EXCLUSIV | Informații șocante după tragedia de la Ferma Dacilor: ”Acum o săptămână a luat foc bucătăria! La parter era chef cu interlopi, te speriai”

Publicat: 26/12/2023, 14:13

Incendiul devastator care a izbucnit la pensiunea „Ferma Dacilor” din Tohani, județul Prahova, a lăsat în urmă nu numai scrumul și resturile complexului turistic, dar și șase victime, cinci adulți și un copil. Acesta din urmă era chiar băiatul lui Cornel Dinicu, patronul pensiunii.

Băiatul era jucător de hochei la Oțelul Galați, iar surse din Poliție au declarat, pentru Gândul , că doar cu câteva ore înainte de izbucnirea incendiului devastator ar fi fost „ceartă mare” în pensiunea „Ferma Dacilor”. Aceleași surse au mai transmis că ipoteza unei „mâini criminale” nu este exclusă de anchetatori, dar, deocamdată, „nu sunt indicii că focul ar fi fost pus” .

Pompierii, potrivit ultimelor informații,

, dar o mulțime de întrebări își așteaptă, acum, răspunsurile, iar

De altfel, conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta după incendiul de la pensiunea din Tohani.

Surse Gândul au făcut o dezvăluire șocantă, în exclusivitate, incendiul devastator de marți dimineață fiind „anunțat” de un alt incendiu, de proporții reduse, care ar fi izbucnit în în bucătăria pensiunii „Ferma Dacilor”. Mai mult, în ceea ce privește instalația electrică a pensiunii, ar fi fost mai mereu „probleme”.

„Era să fim cu toții intoxicați”

Unul dintre turiștii care, în urmă cu doar o săptămână, a fost cazat – împreună cu familia – la pensiunea „Ferma Dacilor”, a declarat că a trecut prin momente extrem de tensionate după ce bucătăria pensiunii a luat foc.

La parterul „Fermei Dacilor”, în același timp, avea loc și o „petrecere cu interlopi”, a mai menționat acesta, în exclusivitate.

„Am fost la Ferma Dacilor cu o săptămână în urmă. Atunci a luat foc bucătăria și era să fim cu toții intoxicați. Jos, la parter, era chef de interlopi cu lăutari, muzică live… te și speriai. Erau în jur de 30-40 de persoane la parter, 40 – 50 la etaj, în acel moment” , a declarat turistul respectiv, sub protecția anonimatului.

„Curentul se tot oprea și pâlpâiau becurile”

Din informațiile obținute de Gândul , la pensiunea ”Ferma Dacilor” ar fi fost, mai mereu probleme cu instalația electrică, motiv pentru care curentul venea „cu pauze”, iar becurile ar fi pâlpâit mai tot timpul.

„Aveau probleme cu curentul, tot se oprea, și pâlpâiau becurile, mi s-a făcut rău când am văzut. Pe 16 decembrie, în jurul orelor 17.00, a izbucnit un incendiu, tot în bucătărie. Tot personalul alerga spre și dinspre bucătărie, s-au deschis geamurile după ce incendiul a fost stins, toată zona unde se lua masa și holurile au fost inundate de fum dens!

La parter era o petrecere privată de dubiosi, ceva sportivi, iar toti clientii erau directionati la etaj pentru a lua masa!” , au mai declarat sursele Gândul , în exclusivitate.

„Ferma Dacilor”, centru SPA

În anul 2022, într-un interviu, patronul Cornel Dinicu vorbea și despre planurile de viitor pe care le are, dând ca exemplu inaugurarea unui centru spa ultramodern la „Ferma Dacilor”.

Omul de afaceri vorbea despre o clinică de recuperare pentru bătrâni, complexul urmând a fi și loc de cantonament pentru sportivi.

„Avem câteva atuuri faţă de staţiunile de pe Valea Prahovei: suntem aproape de Bucureşti, nu mai stăm în trafic şi aglomeraţie, e aer curat, e natură multă. (…) Zona e în plină dezvoltare, solul este fantastic pentru viţa de vie, toate cramele din jur au investit foarte mult în domeniul viticol. Potenţialul e fantastic. Zona se dezvoltă, eu cred foarte tare în proiectul ăsta.

În câțiva ani – centru SPA, clinică de recuperare. Centrul va avea și spa turistic și spa medical. Cel turistic va funcționa în weekend, pentru turiști, cel medical, în cursul săptămânii. La cel medical se încadrează și seniorii și sportivii. Sperăm să prindem și ceva fonduri pentru că tot ce au ridicat până acum a fost doar cu fonduri proprii” , spunea Cornel Dinicu la momentul respectiv. (

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri externe –

31 Dec, 20:09

Educație –

31 Dec, 20:05

31 Dec, 19:42

Ultima oră

Știri politice –

31 Dec, 19:32

Actualitate –

31 Dec, 18:56

Auto –

31 Dec, 18:50

Sursa: https://www.gandul.ro/exclusiv/exclusiv-informatii-socante-dupa-tragedia-de-la-ferma-dacilor-acum-o-saptamana-a-luat-foc-bucataria-la-parter-era-chef-cu-interlopi-te-speriai-20119019

Ultimă oră

Același autor