15.3 C
Galați
28 aprilie, 2024

Galaţi: Bărbat cercetat după ce ar fi intrat în mai multe locuinţe pentru a fura bunuri, iar apoi a incendiat imobilele, pentru a-şi acoperi urmele

astăzi, 10:47

Un bărbat de 47 de ani din comuna Ghidigeni, judeţul Galaţi, este cercetat de poliţişti într-un dosar penal pentru furt calificat, distrugere prin incendiere şi violare de domiciliu, după ce ar fi furat din mai multe locuinţe pe care ulterior le-ar fi incendiat, pentru a-şi şterge urmele.

Potrivit IPJ Galaţi, Secţia 6 Poliţie Rurală Tecuci a fost sesizată, luni seară, printr-un apel la 112, de către o femeie din satul Tălpigi, comuna Ghidigeni, judeţul Galaţi, despre faptul că la locuinţa unui vecin ar fi izbucnit un incendiu.

Poliţiştii au constatat că sesizarea se confirmă, iar incendiul care a cuprins o anexă a imobilului a fost stins de pompierii din cadrul Primăriei Ghidigeni.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că focul ar fi fost provocat cu intenţie de un bărbat de 47 de ani, din satul Tălpigi, bănuit că, în cursul aceleaşi seri, ar fi pătruns în curtea respectivă, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

De asemenea, în timpul intervenţiei, poliţiştii au fost sesizaţi referitor la faptul că alte trei incendii ar fi izbucnit la imobile aflate în apropiere, care nu erau locuite, întrucât proprietarii sunt plecaţi din ţară sau în alte localităţi. Pompierii au intervenit şi aici, lichidând incendiile, iar în urma anchetei s-a stabilit că ele ar fi fost provocate de aceeaşi persoană, după ce aceasta ar fi sustras bunuri din locuinţele respective.

Poliţiştii l-au prins pe suspect în noaptea de luni spre marţi şi l-au dus la unitatea de Poliţie pentru audieri, în prezent fiind continuate cercetările în dosar, pentru furt calificat, distrugere prin incendiere şi violare de domiciliu.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/galati-barbat-cercetat-dupa-ce-ar-fi-intrat-in-mai-multe-locuinte-pentru-a-fura-bunuri-iar-apoi-a-incendiat-imobilele-pentru-a-si-acoperi-urmele-1922404719272024031021528617

Ultimă oră

Același autor