15.3 C
Galați
29 aprilie, 2024

MAI: 24.750 de angajaţi ai ministerului vor acţiona zilnic, în perioada sărbătorilor / 300 de radare pe şosele

astăzi, 13:01

Ministerul Afacerilor Interne, anunţă, joi, că 24.750 de angajaţi ai ministerului vor acţiona zilnic, în perioada sărbătorilor.

Începând de mâine, în fiecare zi, la nivel naţional vor acţiona în medie zilnică, aproximativ 24.750 de cadre MAI.

”Principalele misiuni ale efectivelor MAI vor fi prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, desfăşurarea eficientă a intervenţiilor în situaţii de urgenţă, precum şi fluidizarea traficului pe drumurile publice şi în punctele de trecere a frontierei. Având în vedere că în astfel de perioade se înregistrează o mobilitate crescută a populaţiei, structurile de poliţie îşi vor intensifica eforturile pentru creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice”, a transmis, joi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, echipajele rutiere se vor concentra pe cele mai solicitate drumuri, pe căile de acces din zona lăcaşurilor de cult, staţiunile turistice şi punctele cu risc ridicat de producere a unor accidente.

Zilnic la nivel naţional, vor fi în stradă, în medie zilnică, 1.600 de poliţişti rutieri pentru a oferi sprijin conducătorilor auto.

Poliţiştii vor acţiona cu peste 300 de aparate radar pentru depistarea conducătorilor auto care reprezintă un pericol pe drumurile publice pentru că nu respectă limitele legale de viteză.

”În Noaptea de Înviere, patrulele de ordine publică şi echipajele de intervenţie în situaţii de urgenţă vor avea în atenţie lăcaşurile de cult, cu accent pe cele peste 2.000 de lăcaşuri de cult unde se preconizează prezenţa unui număr semnificativ de credincioşi, estimarea de la acest moment fiind de aproximativ 830.000 de persoane”, a mai precizat sursa citată.

Cele mai importante slujbe religioase din punct de vedere al prezenţei vor avea loc în municipiul Bucureşti, la Palatul Patriarhiei şi Biserica Sf. Treime şi în judeţul Galaţi la Catedrala Sf. Andrei cu câte 6.000 de persoane participante.

”Având în vedere că mulţi români care lucrează în străinătate revin în ţară de Paşte, în timp ce un număr mare de cetăţeni pleacă peste hotare de Sărbători, au fost luate măsuri pentru reducerea timpului de aşteptare în punctele de trecere a frontierei, concomitent cu întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat”, a mai precizat Dajbog.

Potrivit acesteia, în punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut, pot fi suplimentate arterele de control, în funcţie de infrastructura de la faţa locului, sau se pot folosi staţii mobile de control.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/mai-24-750-de-angajati-ai-ministerului-vor-actiona-zilnic-in-perioada-sarbatorilor-300-de-radare-pe-sosele-1922400113002023041321094943

Ultimă oră

Același autor