22 C
Galați
28 aprilie, 2024

Șoarece ucis de fursecuri „limbă de pisică” într-un supermarket din Galați. Ce au mai descoperit inspectorii ANPC în magazinele controlate

Publicat: 10/01/2024, 17:46

Un șoarece mort și pânze de păianjen au fost descoperite într-un supermarket din Galați, sectorul „ronțonele”, în urma unui control al comisarilor de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. „Cred că l-au ucis fursecurile «limbă de pisică»!”, consideră șeful ANPC, Horia Constantinescu. Firma care realizează produsele de patiserie ”Cămara Noastră – Poftă de România” pentru Lidl a fost închisă temporar.

Începând cu primele zile ale anului 2024, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a început o amplă campanii de verificare a modului în care brandurile proprii, declarate a fi românești, ale marilor lanțuri de magazine, respectă exigențele impuse de brandul ales și de semnificația acestuia.

Controale în cascadă la marile lanțuri de magazine

Acțiunile de control au început cu „Gusturi românești”, brand propriu al lanțului de magazine Mega Image și ”Cămara Noastră-Poftă de România”, care aparține lanțului de retail Lidl.

Principalele deficiențe constatate au fost „utilizarea unor spații neigienizate, în care s-a semnalat prezența rozătoarelor moarte și a pânzelor de păianjen, folosirea unor agregate frigorifice deteriorate, cu rugină, chedere neigienizate și rupte, cu depuneri de mucegai pe ventilatoare, utilizarea unor materii prime cu data durabilității minimale depășită sau fără elemente de identificare, Folosirea unor practici comerciale incorecte prin neînscrierea pe ambalajul unor produse a tuturor ingredientelor utilizate la fabricație (ex.: uleiuri vegetale parțial hidrogenate de palmier și shea)”.

Cine nu are în cămară un șoricel, poate lua din

Adevărată poftă de România! Cred că l-au ucis fursecurile «limbă de pisică»! Dacă nu ar fi tragic, ar putea fi chiar comic! Mă întreb dacă măcar defunctul șobolan este românesc?! Poftă de România!, crede Horia Constantinescu.

Sunt sau nu autohtone produsele „Made in Romania”?

Scopul campaniei, susțin comisarii ANPC, este acela de a se putea „certifica folosirea exclusivă a ingredientelor românești la realizarea acestor produse, comercializate sub branduri cu încărcătură emoțională națională, și la care se folosesc rețete binecunoscute și apreciate de către români”.

Pentru neregulile constatate, echipele de control au aplicat o amendă contraventională în valoare totală de 15.000 lei, oprirea temporară a prestării de servicii în secția de producție patiserie, propunerea măsurii de încetare a practicii comerciale incorecte, precum și propunerea măsurii de închidere temporară a unității pentru o perioadă de până la șase luni.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

22 Jan, 21:10

Economic –

22 Jan, 20:52

Știri externe –

22 Jan, 20:47

Ultima oră

22 Jan, 20:33

22 Jan, 20:01

22 Jan, 19:50

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/soarece-ucis-de-fursecuri-limba-de-pisica-intr-un-supermarket-din-galati-ce-au-mai-descoperit-inspectorii-anpc-in-magazinele-controlate-20127405

Ultimă oră

Același autor