19.6 C
Galați
28 aprilie, 2024

Unic în regiunea Moldovei. Sălile de operaţie ale Spitalului de Urgenţă din Galaţi, dezinfectate de roboţi

22 de roboţi fac dezinfecţia sălilor de operaţie ale Spitalului de Urgenţă din Galaţi.

Cu ajutorul acestora, perioada de igienizare a unei săli scade de la trei ore la doar şapte minute.

Roboţii au fost cumpăraţi cu fonduri europene.

Sursa foto: Facebook/Costel Fotea

Roboţii folosesc ultraviolete şi pot fi folosiţi în diferite spaţii ale spitalului. Aparatele au fost cumpărate de autorităţile judeţene gălăţene, cu fonduri europene, în cadrul unui proiect privind dotarea celui mai mare spital din judeţul Galaţi cu echipamente de dezinfecţie, decontaminare şi sterilizare.

„Cu ajutorul ultravioletelor de tip UV-C, noul robot distruge în doar câteva minute bacteriile, virusurile şi alte tipuri de microorganisme, inclusiv coronavirusul şi bacteriile rezistente la antibiotice. Poate fi controlat de pe tabletă sau telefon şi este dotat inclusiv cu senzori care detectează prezenţa persoanelor în raza de acţiune, pentru a evita orice expunere greşită. Roboţii cu ultraviolete vor fi folosiţi pentru dezinfecţia zonelor vitale ale spitalului – blocul operator şi blocul de naşteri, precum şi în secţia de neurochirurgie, acolo unde un salon poate fi dezinfectat, în medie, cu noul robot în mai puţin de 10 minute, faţă de 4-5 ore cu vechile dispozitive”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Autorităţile gălăţene susţin că este vorba despre o premieră pentru spitalele din Moldova. Alte patru spitale din oraşele Galaţi, Tecuci şi Tg. Bujor vor fi dotate cu echipamente asemănătoare, în cadrul unei investiţii cu fonduri europene de peste 36 de milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 16:59

astăzi, 16:58

astăzi, 16:57

astăzi, 16:23

astăzi, 15:56

astăzi, 15:20

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/unic-in-regiunea-moldovei-salile-de-operatie-ale-spitalului-de-urgenta-din-galati-dezinfectate-de-roboti-22281705

Ultimă oră

Același autor