14.1 C
Galați
29 aprilie, 2024

Vicepreședinte PSD: În lipsa comasării, e posibil ca PNL să se ducă atât de jos, încât să nu mai reușim o majoritate cu ei

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați și vicepreședinte PSD, a vorbit marți seara, în exclusivitate la Digi24, despre

cu privire la comasarea alegerilor, comasare care, în opinia sa este un ajutor esențial pentru PNL în atingerea unui scor electoral bun. „Singura mea îngrijorare, în eventualitatea necomasării acestor alegeri, e aceea că e posibil ca PNL-ul să se ducă într-atât de jos, încât cu ceea ce vom reuși noi să scoatem, și cu ceea ce vor reuși ei să scoată, să nu mai reușim să facem o majoritate. Chiar și cu ajutorul celor de la UDMR.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: Cred că 95% nu vor vor fi alegeri comasate, din varii motive. Acum, fiecare partid încearcă să își maximizeze potențialul rezultat, și negocierile se duc într-o formulă mult mai amplă, neînsemnând doar o simplă comasare, ci eventuale colaborări pe primăriile pe care nu le avem nici noi, cei de la PSD, nici cei de la PNL, și nu în ultim caz, cele mai importante alegeri, cele prezidențiale, acolo unde, pentru maximizarea totală a efortului electoral, fiecare partid încearcă să își impună candidatul unic.

Cred că de aici a venit marea problemă, niciunul dintre partide nefiind dispus, cel puțin acum, în a renunța la această pretenție.

Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi24: Ați mai spus la Digi24 că o comasare a localelor cu europarlamentarele le-ar face bine celor de la PNL.

Ionuț Pucheanu: În mod special, da.

Cosmin Prelipceanu: Și că vreți să faceți asta ca să-i ajutați pe cei de la PNL.

Ionuț Pucheanu: Părerile în partid sunt împărțite. Sunt voci pro-comasare, printre care mă regăsesc și eu, și sunt voci care, într-adevăr, văd o eventuală comasare ca un mare ajutor pe care l-am putea da celor de la PNL. Singura mea îngrijorare, în eventualitatea necomasării acestor alegeri, e aceea că e posibil ca PNL-ul să se ducă într-atât de jos, încât cu ceea ce vom reuși noi să scoatem, și cu ceea ce vor reuși ei să scoată, să nu mai reușim să facem o majoritate. Chiar și cu ajutorul celor de la UDMR.

Asta este îngrijorarea mea, și este modul în care îmi calculez cumva șansele de reușită a unui nou guvern.

Cosmin Prelipceanu: 95%, ne spuneți, sunt șanse ca o comasare în 2024 să nu mai existe deloc.

Ionuț Pucheanu: Da, cred că e un procent corect în momentul de față. Vom vedea dacă sorții, așa cum într-o singură zi s-au întors la 180 de grade, e posibil să se revină, dacă cei de la PNL înțeleg faptul că le întindem pentru a doua oară o mână de ajutor. Pe care, încă o dată, nu vreau să fie înțeles într-o formă peiorativă, sau înjositoare câtuși de puțin. Sunt (liberalii – n-red.) într-o postură mai puțin plăcută – din punctul meu de vedere – din cauza lipsei unei conduceri coerente în momentul de față. Vor mai scădea, arată toate sondajele, nu o spun eu, și atunci, pentru că noi ne constituim în a fi un partener de guvernare – cu bune cu rele -, care nu renunțăm atât de ușor la cei cu care am plecat la un drum, suntem dispuși, cred, să întindem pentru a doua oară mâna, și așa cum cândva, din „ciuma roșie” am fost transformați în „crucea roșie”, am fost chemați să salvăm alături de PNL situația în care se afla România, suntem dispuși să o facem și a doua oară.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/vicepresedinte-psd-in-lipsa-comasarii-e-posibil-ca-pnl-sa-se-duca-atat-de-jos-incat-sa-nu-mai-reusim-o-majoritate-cu-ei-2686557

Ultimă oră

Același autor