12.9 C
Galați
29 aprilie, 2024

Ambasadoarea SUA s-a întâlnit cu premierul României. Întâlnirea nu era anunțată de…

Ambasadoarea SUA s-a întâlnit cu premierul României. Întâlnirea nu era anunțată de Guvernul României

Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, s-a întâlnit cu premierul României, Nicolae Ciucă, potrivit unui anunț postat de Ambasada SUA pe pagina ei de facebook.

Un element neobișnuit este că partea română nu a informat despre acest eveniment nici înainte nici după ce s-a desfășurat. Nici Guvernul României, nici premierul Ciucă nu au vorbit despre întâlnirea cu ambasadoarea SUA. Ambasada SUA a postat anunțul de după întâlnire la data de 6 aprilie 2023. Comunicatul Ambasadei SUA este următorul:

Doamna ambasador Kathleen Kavalec s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă. Ei au discutat despre oportunităţile de continuare a cooperării bilaterale şi multilaterale, inclusiv în ce priveşte investiţiile în Marea Neagră ale companiilor din domeniul energiei. Doamna ambasador a subliniat că „actualii şi viitorii investitori au nevoie de un sistem de reglementări şi de impozitare stabil, previzibil şi transparent”.

S-a discutat şi despre eforturile României de a sprijini refugiaţii ucraineni în ultimul an. Doamna ambasador Kavalec i-a mulţumit premierului Nicolae Ciucă pentru toate eforturile guvernului său şi a spus: „contactul uman şi empatia arătate de România vor îmbunătăţi permanent relaţiile dintre România şi Ucraina”. Cei doi lideri au subliniat şi sprijinul neclintit pentru Ucraina în faţa agresiunii neîntrerupte a Rusiei.

Nu este lămurit unde s-a desfășurat întâlnirea dintre ambasadoarea Kavalec și premierul Ciucă.

Acum zece zile, ambasadoarea Statelor Unite avusese o

, la Palatul Cotroceni.

Urmărește România Liberă pe

Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.

Agricultura are nevoie de două lucruri pentru a prospera. Lumina, care vine de la soare și apa, pe care o poți lua ori din…

Sursa: https://romanialibera.ro/politica/ambasadoarea-sua-s-a-intalnit-cu-premierul-romaniei-intalnirea-nu-era-anuntata-de-guvernul-romaniei/

Ultimă oră

Același autor