19.6 C
Galați
28 aprilie, 2024

Personalul medical din Galați nu are echipamente de protecție dar Primăria dă 130.000 de lei pe monitorizarea presei

14:15, 27 martie 2020

În vreme ce spitalele din subordinea municipalității nu au nici măcar dezinfectanți pentru mâini iar sute de locuințe sunt în continuare nerebranșate la sistemul de apă potabilă, municipalitatea a dat ieri 130.000 de lei, prin încredințare directă, pentru monitorizarea presei.

După cum semnalam și zilele trecute, la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie ”Buna Vestire” Galați, din subordinea municipalității, nu există dezinfectant pentru mâini. Printre produsele de strictă necesitate solicitate de mai multe zile și nelivrate se numără săpun lichid, halate chirurgicale impermeabile, ochelari de protecție, măști FPP3, măști cu elastic în trei straturi, mănuși chirurgicale, mănuși neopren.

Sute de locuințe de la blocurile G2, G4 sau I2, pentru a da doar trei exemple, nu sunt rebranșate nici până acum la sistemul de apă potabilă, conform Hotărârii nr. 2/ 10.03.2020 emisă de Comitetul Local pentru Situații de Urgență Galați.

În schimb, în urmă cu două zile, în data de 26 martie, municipalitatea a cumpărat, prin achiziție directă, servicii de monitorizare a presei în valoare de 130.000 de lei. Beneficiarul contractului este firma Nicioproblema SRL, înființată în 2016, cu obiect principal de activitate ”Comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet”. Conform ultimelor date publicate de Ministerul Finanțelor, în 2018 firma a avut zero activitate și zero angajați.

„Considerăm că în aceste momente Primăria Galați ar trebui să dea dovadă de maturitate și să direcționeze fondurile în primul rând către sectorul de sănătate. Să dai în vremuri de pandemie bani pe monitorizarea presei este o bătaie de joc la adresa populației și a sistemului medical.”, Liderul consilierilor locali ai

Partidului Național Liberal, Profesor Onuț Atanasiu.

Foto – Primarul Galațiului – Ionuț Pucheanu

Sursa: https://www.curentul.info/actualitate/personalul-medical-din-galati-nu-are-echipamente-de-protectie-dar-primaria-da-130-000-de-lei-pe-monitorizarea-presei/

Ultimă oră

Același autor