19.6 C
Galați
28 aprilie, 2024

Președintele CJ Galați a mințit la Antena3 în legătură cu aparatul PCR

09:35, 22 iulie 2020

„După ce în spațiul public au apărut informații referitoare la achiziția unui aparat de testare Covid-19 (Real Time PCR) pentru Spitalul Județean Galați la suprapreț, Costel Fotea a ieșit la posturile naționale de televiziune, mai exact la Antena 3, să se dea în spectacol și mințind la drumul mare.

Președintele CJ Galați se laudă că a cumpărat un aparat de testare, fără a spune realitatea! Costel Fotea, președintele PSD al CJ Galați, a achiziționat un aparat real time PCR la suprapreț, în condițiile în care Ministerul Sănătății trimisese încă de la începutul stării de urgență un asemenea aparat la Galați, însă un aparat pe care PSD-iștii l-au ținut într-un depozit fără sa-l fi folosit măcar o zi!

Costel Fotea încearcă să fabrice o poveste de prostit naivii cu care a ieșit, ieri seară, la televizor spunând că Ministerul Sănătății ar fi trimis aparatul PCR , fără ca CJ Galați, sau vreun spital din subordinea Consiliului Județean, să facă o solicitare în acest sens.

Fals! Costel Fotea minte cu nerușinare!

Spitalul Județean Galați a făcut o solicitare către Ministerul Sănătății în care scrie negru pe alb

„…vă precizăm că suntem direct interesați să achiziționăm un echipament medical în cel mai scurt timp, astfel încât vă solicităm să ne sprijiniți prin repartiția către unitatea sanitară a informațiilor necesare pentru a achiziționa un aparat Real Time PCR”

La această solicitare ministerul sănătății a răspuns și a trimis imediat un aparat cu o capacitate de 240 de teste/zi, atât de necesar în plină pandemie.

Costel Fotea, însă, a ales să blocheze funcționarea acestui aparat pentru că nu îi servea intereselor sale electorale și nu putea să se laude cu el. În schimb, a ales să achiziționeze încă un aparat cu 16.000 euro mai scump pe care l-a pus în funcțiune la Spitalul Județean și care are capacitatea de numai 40 de teste pe zi! Adică cu 200 de teste mai puțin decât aparatul trimis de ministerul sănătății! PCR-ul trimis de ministerul sănătății a fost abandonat într-un depozit fără să mai fie pus la dispoziția medicilor.

De ce minte Fotea în halul acesta?

Pentru că nu poate altfel să justifice achiziția din banii gălățenilor, la suprapreț, a unui aparat PCR mult mai slab în comparație cu cel pe care Ministrul Sănătății l-a trimis la Galați, LA SOLICITAREA spitalului aflat în subordinea dlui Fotea!”, se arată într-un comunicat al PNL Galați.

Sursa: https://www.curentul.info/actualitate/presedintele-cj-galati-acuzat-ca-minte-in-legatura-cu-aparatul-pcr/

Ultimă oră

Același autor