19.6 C
Galați
28 aprilie, 2024

PNL Galați: Cerem demisia conducerii Spitalului Județean Galați

20:23, 21 iulie 2020

PNL Galați o acuză pe managerul Spitalului județean Galați că „a luat în râs situația epidemiologică gravă de la nivelul județului, iar acest lucru o dovedește ultimul raport al Direcției de Sănătate Publică care a concluzionat clar că în cel mai mare spital din Galați au fost încălcate mai multe dintre regulile impuse de ministerul sănătății conform protocolului Covid-19, respectiv:

– nerespectarea măsurilor speciale instituite în situatii epidemiologice deosebite

– nu au fost făcute anchetele epidemiologice

– nerespectarea masurilor speciale instituite in situatii epidemiologice deosebite

– utilizarea de medicamente cu termen de valabilitate expirat sau medicamente aflate în folii decupate care nu mai prezentau termen de valabilitate

– materiale sanitare depozitate necorespunzator, nesterile

– nerespectarea măsurilor pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor”, arată PNL Galați într-un comunicat.

„Gălățenii trebuie să știe că astăzi la Spitalul Județean izbucnesc focare după focare din cauza neglijenței și lipsei de responsabilitate a conducerii unității spitalicești. Spitalul Județean, în care 145 de cadre medicale s-au infectat cu virusul Covid-19, se află în subordinea Consiliul Județean condus de Costel Fotea(PSD), un președinte care pare mai degrabă preocupat de campania electorală decât de sănătatea oamenilor. Nu putem tolera acestă atitudine de baron care pretinde că poate controla instituțiile statului. Nu putem închide ochii când observăm cum se îmbolnăvesc gălătenii. Este evident că managerul spitalului și președintele CJ Galați nu sunt capabili să gestioneze această criză de sănătate care ne putem în pericol pe fiecare dintre noi, în orice moment. Managerul Spitalului Județean trebuie să plece urgent acasă”, a spus George Stânga, președinte PNL Galați.

Direcția de Sănătate Publică Galați a efectuat 10 controale la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați.

Sursa: https://www.curentul.info/politic/pnl-galati-cerem-demisia-conducerii-spitalului-judetean-galati/

Ultimă oră

Același autor